måndag 10 januari 2011

Fruktmousse

Den här fyllningen har en mild fruktsmak och passar bra med många andra fyllningar, t.ex. chokladmousse, lemon curd-mousse, hallonmousse och kokosmousse. Man kan förstås välja vilken (konserverad) frukt som helst och byta ut och blanda som man själv tror blir godast. Här är en variant i alla fall. Det blir ganska mycket fyllning av det här receptet, ett tjockt lager i en ca 24 cm tårta.

½ burk (312 g/175 g) konserverade mandarinklyftor, avrunna
½ burk (410 g/230 g) konserverade persikaklyftor, avrunna
Saft av en halv citron
Ca 2 msk socker
1 tsk vaniljsocker
100 g färskost
4 gelatinblad
2 dl grädde

Blötläggen gelatinbladen. Mixa frukten med stavmixer och ta en del av frukten åt sidan. Blanda ner citronsaft, vaniljsocker, socker och färskost. Vispa grädden. Hetta upp frukten du tagit åt sidan och blanda ner de blötlagda, urkramade gelatinbladen i den. Blanda ner gelatinblandningen i fruktblandningen och vänd ner den vispade grädden.