tisdagen den 19:e juni 2012

Jordgubbsbakelser med cashewgrädde


Jag undrar om familjen börjar tröttna på mina raw food-experiment - de här jordgubbsbakelserna fick inte bästa betyget - själv tyckte jag ändå om dem så jag lägger upp bilder och recept här i bloggen om någon vill pröva eller komma med förbättringsförslag. Och jag fortsätter med raw food-bakverken!

Bakelserna bestod av en botten gjord på en mix av torkade fikon, lite vatten, valnötter och kokosflingor, fyllda med cashewgrädde och färska jordgubbar. Bottnen var god men lite för lös, bottnen jag hade i denna paj har bättre konsistens men det är ju alltid skoj att testa nya smaker. Cashewgrädden som jag haft på "recept att pröva"-listan länge smakade inte så mycket, bara lite vanilj, den kunde kanske ha behövt lite sötning för att smaka mera. Men den blev väldigt fluffig och gräddlik och jag tyckte i alla fall den passade bra med jordgubbarna. Cashewgrädden gjorde jag så här:

100 g cashewnötter, blötlagda i några timmar
1 dl vatten 
lite vaniljpulver

Mixa allting till en jämn massa. Vill man ha lösare grädde tillsätter man mera vatten. Vill man ha grädden sötare kan man använda agavesirap, päronsaft eller apelsinsaft (som jag sett att Cecilia haft).

Det fanns jordgubbar i fyllningen också.


8 kommentarer:

 1. Kul att läsa om alla dina expriment :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, roligt om du tycker det!

   Radera
 2. När jag klickade in mig på din sida tänkte jag att vad har Tove nu för spännande bakverk :) Jag gillar dina experiment med raw-food! Ha en fin dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, så roligt att du uppskattar dem! :) Fortsättning följer...;)

   Radera
 3. Söta! Päron (välmoget) är nog min favorit att söta cashewgrädde med men det är både gott och kul att testa andra saftiga frukter också, som apelsin, och jag funderar också på att testa sommarbär. De sätter nog dock mer smak än bara sötning, men kan nog bli gott.

  Glad midsommar, Tove!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Cecilia för din kommentar! Päron låter gott som sötning, skall ta och testa det något tag! Tyckte cashewgrädden var häftig just för att den blev så gräddlik men lite mer smak hade den fått ha. Kanske päronet är lösningen. :)

   Radera
 4. Tycker också om dina raw-food recept så fortsätt gärna med det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Amy, roligt att höra!

   Radera